2011 - 2.szám

A Novorin szerepe a gyermekgyógyászatban

Szerző(k): Balázs Boglárka dr. I
Intézmény: Főv. Önk. Szt. János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházai, Fül-Orr-Gégészeti és Szájsebészeti Osztály, Budapest (osztályvezető főorvos: Hirschberg Andor dr.)
Lapszám: 2011; 57 (3): 163-165.

ÖSSZEFOGLALÁS:
Az ember általában orrlégzőnek születik. Az orr a szagok identifikálásán, a hangképzés befolyásolásán és az alsó légutak védelmén kívül, a fülkürt megfelelő működésével a jó hallás megtartását is szolgálja. Gyermekkorban a gyakori nátha az orrgaratmandula meg- duzzadásával is jár, ezért gyakori a középfülgyulladás és az arcüreggyulladás. Ebben az életkorban a fülkürt rövidebb, lefutása meredekebb, így az orrváladék könnyen bejut a középfülbe. A nem megfelelő hallás a gyermek szellemi fejlődését egész életére vonatkoztatva gátolja. Az orrlégzés biztosításához ideális orrcsepp nem létezik, a Novorin oldatos orrcsepp azonban jól kombinálható más gyógyszerekkel, ezáltal viszonylag hosszabb használat esetén sem károsítja a gyermekek orrnyálkahártyáját és monoterápiaként is alkalmazható.

 

The role of Novorin in pediatric therapy

SUMMARY:
People are usually born with nasal breathing. The nose, aside from taking part in identifying different smells, influencing phonation and protecting lower respiratory tract, is also responsible for maintaining good hearing by the proper function of Eustachian tube. During childhood frequent rhinitis usually involves Nasopharyngeal tonsil swelling too and that is why Otitis media and Sinusitis are so common. At this age Eustachian tube is shorter and its angle is steeper therefore nasal secretion can easily enter the middle ear. The lack of appropriate hearing capacities hinders children's intellectual development. There are no prefect nasal drops to ensure nasal breathing but Novorin can be conveniently combined with other medicines, therefore, even after a relatively long use, it doesn't damage children's nasal mucosa and, moreover, it can be employed as a monotherapy too.

 

A teljes tartalom elolvasásához bejelentkezés szükséges! Bejelentkezés