1992 - 2.szám

Az allergiás eredetű gyermekkori otitis médiák gyakoriságáról szerzett tapasztalataink

Szerző(k): GUBÁS JENŐ DR.
Intézmény: Szabadkai Egészségügyi Központ Fül-Orr-Gégeosztály (főorvos: Stevan Zomborceuic dr.)
Lapszám: 38. ÉVFOLYAM 1992. 2.

ÖSSZEFOGLALÁS:

A szerző azt a jelenséget tanulmányozta, miszerint bizonyos esetekben az otitis médiák (a továbbiakban OM) a már megszokott és általánosan elfogadott antibiotikumos és sebészeti kezeléssel nem gyógyíthatók sikeresen.. Ennek az a magyarázata, hogy e betegségek okát nem fertőzés, hanem allergia képezi. A fertőzés csak mint szövődmény lehet jelen és kapcsolódik az alapbetegséghez. Vizsgálatai csak a gyermekkori OM-ákra szorítkoztak. Megállapítása szerint az allergiás eredetű OM-ák (a továbbiakban AEOM) aránya a gyermekkorban az összes OM-hoz viszonyítva eléri a 10%-ot.

 

Our experiences gained about frequency of allergic otitis media in childhood.

SUMMARY

The author studied that symptom, whereas the otitis media occurring in childhood can not be treated successful with the usual and, in general accepted antibiotic and surgical treatment under certain conditions.
The reason of this is, that there is no infection present, but the disease is caused by allergy. Infection can occur only as a complications and, joins with the ground malady. Concerning his statement, the ratio of allergic otitis media in childhood, as compared to all otitis medias in childhood, reaches 10%.

 

A teljes tartalom elolvasásához bejelentkezés szükséges! Bejelentkezés