1977 - 4.szám

Fluktuáló hallásromlás vizsgálata glycerin itatással és konyhasó terheléssel*

Szerző(k): I. KAUFMAN ARENBERG, LESLIE E. HERMAN, SYLVIA N. SWANSON**
Lapszám: Fül-Orr-Gégegyógyászat 23. 249-253. 1977

ÖSSZEFOGLALÁS:

161 betegen a glycerin próba hatását vizsgálták az endolympha hydrops korai diagnózisa érdekében. A glycerin próba csak azokban az esetekben volt pozitív, akiknél a klinikai vizsgálatokkal Meniére syndromát diagnosztizáltak. Azokban az idegi hallásromlásokban, melyeket nem Meniére okozott, a glycerin próba nem változtatta meg a hallást. Jelenleg a glycerin vizsgálat a legjobb segédeszköz az endolympha hydrops (Meniére betegség) diagnosztizálására. A Meniére betegség klinikai diagnózisa fontos, mert hallásmegó'rzó' kezelést, vagy műtétet lehet végezni ezeknél a betegeknél.

 

Salt loading gylcerol test in fluctuant hearing loss.

SUMMARY

A study on the efficacy of the glycerol test in the early diagnosis of endolymphatic hydrops was conducted on 161 patients.
Positive glycerol tests were seen only in patients who had a clinical diagnosis of Meniére’s syndrome. Patients with sensorineural hearing losses attributable to other etiologies were not affected by glycerol. A the present time, the glycerol test is the best available aid in diagnosing endolymphatic hydrops (Menifcre’s disease).
A clinical diagnosis of Menifere’s disease can be of great value in order to evaulate a petient’s candidacy for hearing conservation treatment or surgery.

 

A teljes tartalom elolvasásához bejelentkezés szükséges! Bejelentkezés